Hej alla föräldrar på 1-2 fritids.

 Höstlovet!

Vi är väldigt nöjda med vår lovvecka tillsammans med era barn, aktiviteterna/utflykterna vi bjöd på under veckan var uppskattade av barnen. Vi hade tur med vädret hela veckan, tisdagen och torsdagen bjöd dessutom på lite sol. Aktiviteter som bakning, fritidsgymnastik, pyssel, tipsrunda, ansiktsmålning mm har varit en del av veckans planerade aktiviteter och temat för veckan har varit Halloween.


Vi har ett återkommande problem som vi måste lyfta med alla föräldrar som har barnomsorg på Olympiaskolans fritidshem och Klubb..
Vi hade under lovet ett stort bortfall av anmälda barn, ca 35 stycken totalt. Vi ber er alla ödmjukast om att tänka på detta inför kommande lov. Vi planerar aktiviteter,  beställer mat/specialkoster, bokar ev. bussresor, utflyktsmat osv med hänsyn till hur många barn som är anmälda inför loven. Vi personal på fritids ska dessutom fastställa personalschema inför varje lov samt ta ut egen önskad semester efter utrymme. Var snälla och se över era scheman inför jullovet en sista gång, och gör ev. ändringar om ni behöver så snart som möjligt för både verksamheten, era barn och vår (personalens) skull. Skriv gärna en kommentar om ni är lite osäkra, vi vet att några föräldrar väntar på godkännande av egen önskad semester.


Morgonfritids!

På Olympiaskolans fritidshem mottager vi barn från kl: 06.00 om morgnarna. Tiden innan frukost, som vi benämner omsorgstid bjuder vi in era barn till lugn och vila innan skolan börjar. Vi vill att alla barn med morgonomsorg ska ha energi kvar till skoldagen, därför ger vi era barn möjlighet att vila i lugna sysselsättningar så som att rita, titta på film från svt play, bygga pussel, läsa osv.
Omsorgstid på Olympiaskolans fritidshem och Klubb är den tiden då alla avdelningar är sammanslagna om morgnarna innan frukost och eftermiddagarna från
kl: 16.20 på 'stora fritids' (fritids 1-2). Den tiden är inte uppstyrd av planerade aktiviteter utan här ger vi era barn möjlighet att själva bestämma och styra sin egen vila i form av valfri lugn sysselsättning.

Väl mött!
/Fritidspersonalen =)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jullovs aktivitets schema

Mellofest